Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Προσφυγή επτά χιλιάδων ομολογιούχων στο ΣτΕ για το «κούρεμα»

Διάσταση έχουν λάβει οι προσφυγές, περίπου επτά χιλιάδων και πλέον ομολογιούχων, εταιρειών, ταμείων κλπ. που έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του «κουρέματος» (PSI) των ομολόγων που κατείχαν, αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μέχρι σήμερα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν κατατεθεί 72 αιτήσεις ακύρωσης – προσφυγές - που στρέφονται κατά των πράξεων του Υπουργικού Συμβουλίου, του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

Σε κάθε προσφυγή η οποία κατατίθεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, περιλαμβάνονται – ομαδικά - μέχρι και 200 ομολογιούχοι.

Ακόμη και εταιρείες, όπως είναι οι φαρμακευτικές και οι εταιρείες προμήθειας υγειονομικού υλικού, προσφεύγουν ομαδικά κατά του PSI. Δηλαδή, σε μία αίτηση ακύρωσης περιλαμβάνονται πολλές εταιρείες μαζί.

Μεταξύ αυτών που έχουν καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ περιλαμβάνονται το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ιδιωτικού Προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού και χιλιάδες ομολογιούχοι.