Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Πρώτη Προσωρινή διαταγή δικαστηρίου για μη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης - Ανοίγει ο δρόμος για διευκολύνσεις στην πληρωμή του τέλους ακινήτων

Ανοιχτό αφήνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών το ενδεχόμενο να υπάρξουν διευκολύνσεις σε ευπαθείς ομάδες που δυσκολεύονται να πληρώσουν το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

Ήδη σχετικό αίτημα έχουν υποβάλει εκπρόσωποι ενώσεων και δημάρχων, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στους 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν με επιστολή τους να υπάρξει εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων για ορισμένες κατηγορίες σπιτιών και εισοδημάτων, απάντησε: «Όπου μπορούμε να απαλύνουμε καταστάσεις, να άρουμε αδικίες και να στηρίξουμε τη συνοχή της κοινωνίας, να μην αμφιβάλετε καθόλου ότι θα το κάνουμε».

Στο μεταξύ, στην Καλαμάτα με προσωρινή του διαταγή το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγόρευσε στην ΔΕΗ τη διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης από καταναλωτή, στον οποίο εστάλη υπέρογκος λογαριασμός με τον έκτακτο φόρο να έχει υπολογιστεί λανθασμένα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαριέλλης, είπε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο έκτακτος φόρος είχε υπολογιστεί με λάθος τιμή ζώνης και είχαν χρεωθεί παραπάνω τετραγωνικά μέτρα.

Τόνισε ότι αφού διορθωθούν τα λάθη, ο πολίτης θα πληρώσει κανονικά το λογαριασμό του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ Καλαμάτας, το 20% με 30% των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν τον έκτακτο φόρο έχουν λάθη.