Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Άρειος Πάγος: Γνωμοδότηση για την άρση του απορρήτου - Χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών οφείλουν να ανταποκρίνονται οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στα πλαίσια προανάκρισης ή προκαταρκτικής εξέτασης

Χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών οφείλουν να ανταποκρίνονται οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στα πλαίσια προανάκρισης ή προκαταρκτικής εξέτασης και να παραδίδουν τα εξωτερικά στοιχεία επικοινωνίας στις αρμόδιες αρχές.
Αυτό ορίζει με Γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιος Κατσιρώδης σε σχετική γνωμοδότησή του η οποία και αποτελεί απάντηση σε ερώτημα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Ουσιαστικά με τη Γνωμοδότησή του ο Αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, επιβεβαιώνει το περιεχόμενο των προηγούμενων γνωμοδοτήσεων αφενός του κ. Γ.Σανιδά και αφετέρου του σημερινού Εισαγγελέα του ΑΠ κ. Ι. Τέντε.