Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Αποχή των δικηγόρων στις 17, 18 και 19 Οκτωβρίου


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 15-10-2012

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του ΔΣΑ, αποφασίστηκε η παράταση της αποχής των Δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους για δύο ακόμη ημέρες, δηλαδή πέραν της 17ης Οκτωβρίου και την 18η και 19η του τρέχοντος μήνα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Αδαμόπουλος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 16-10-2012 και ώρα 19:00 στο κτήριο του ΔΣΑ, με αντικείμενο συζήτησης α) άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, β) φημολογούμενα φορολογικά μέτρα, γ) ένταξη Ε.Τ.Α.Α. στον ΕΟΠΥΥ και δ) κατάργηση ευθύνης Επικουρικού Κεφαλαίου.

Το δικηγορικό σώμα της χώρας αρνείται να συναινέσει:

- στη φημολογούμενη προώθηση ρυθμίσεων που πλήττουν – κατά τρόπο άδικο, κοινωνικά άνισο και ανάλγητο – τον κλάδο μας, ιδίως δε τους νέους συναδέλφους, που βιώνουν στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας
- στην υιοθέτηση ρυθμίσεων πλήρως ασύμβατων με το θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου, που φαλκιδεύουν τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και καταλύουν βασικές κατακτήσεις του δικαιικού μας συστήματος.
Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ιστορικότητα και την κρισιμότητα της συγκυρίας όσον αφορά στον κλάδο μας, δηλώνουμε αποφασισμένοι να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντά μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή: www.dsa.gr