Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Διήμερες αποχές των δικηγόρων στις 21 και 22/11, 26 και 27/11, 6 και 7/12


Η Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στα γραφεία του Δ.Σ.Α. σήμερα Παρασκευή και ώρα 16.00΄, αποφάσισε την συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των Δικηγόρων με κυλιόμενες αποχές από τα καθήκοντά τους που θα πραγματοποιηθούν:

- Την Τετάρτη και Πέμπτη 21 και 22 Νοεμβρίου 2012

- Την Δευτέρα και Τρίτη 26 και 27 Νοεμβρίου 2012

- Την Πέμπτη και Παρασκευή 6 και 7 Δεκεμβρίου 2012.

Διαμαρτυρόμενοι:

- Για τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν από την Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου, τα οποία φέρουν σε απόγνωση, εξαθλίωση και απελπισία τους Έλληνες πολίτες χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον της χώρας μας και των Ελλήνων, δεδομένου ότι τα μέτρα αυτά θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση και απομακρύνουν την ανάπτυξη, οι περισσότερες δε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι αντισυνταγματικές.

- Για τις συνεχείς επιβαρύνσεις των πολιτών κατά την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη (Διπλασιασμός του Δικαστικού ενσήμου, αυξημένα παράβολα στα ένδικα μέσα, πενταπλασιασμός των μεγαροσήμων κλπ.) με αποτέλεσμα να αποστερούν το Συνταγματικό Δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη και ιδιαίτερα των ασθενέστερων τάξεων και η Δικαιοσύνη πλέον να αποτελεί προνόμιο των πλουσίων.

- Γιατί επιχειρείται η υπαλληλοποίηση των Δικαστών με απώτερο στόχο την ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη Δικαιοσύνη.

- Γιατί διαπιστώνεται ότι το Δικηγορικό Σώμα έχει τεθεί υπό διωγμόν αφού καθημερινά ψηφίζονται νόμοι που πλήττουν βάναυσα το επάγγελμα του Δικηγόρου με απώτερο στόχο την εξαθλίωσή τους και απώλεια της ανεξάρτητης φωνής των Δικηγόρων (όπως κατάργηση παραστάσεων των Δικηγόρων στα συμβόλαια, συρρίκνωση της Δικηγορικής ύλης σε ποινικές και αστικές υποθέσεις κλπ.).

- Γιατί με το φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφισθεί πλήττονται οι νέοι Δικηγόροι που δεν έχουν συμπληρώσει πενταετία, αφού το όποιο μικρό εισόδημά τους θα διατίθεται εξ ολοκλήρου για την πληρωμή των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών τους πράγμα που θα οδηγήσει χιλιάδες νέους Δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες στην διακοπή ή αναστολή άσκησης του επαγγέλματός των.

            Διεκδικούμε:

1. Δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει τα βάρη της φορολογίας ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα του καθενός όπως ορίζεται ρητά στο Σύνταγμα.

2. Την ψήφιση του Κώδικα περί Δικηγόρων που κατήρτισε η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή μετά από διάλογο με το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να κατοχυρωθεί το Δικηγορικό λειτούργημα, η βιωσιμότητα των Δικηγόρων και των Δικηγορικών Συλλόγων και ο ρόλος τους στην απονομή της Δικαιοσύνης και την κοινωνία.

3. Την αύξηση των θέσεων των Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών ή την πλήρη απελευθέρωσή τους.

Ορίσθηκε νέα Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων στην Κομοτηνή 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, προκειμένου να επανεξετασθεί η κατάσταση και λήψη νέων αποφάσεων.



                                   ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

                               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ

                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ