Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αθωώθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του, κάνοντας λόγο για διαπόμπευση και διασυρμό υπόληψης ανθρώπων. Οπως ανέφερε, «ο Κώστας Βαξεβάνης μας λέει «"άρον-άρον σταύρωσον αυτούς" και αυτό δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της χώρας. Σε μια κοινωνία που ζητάει αίμα μετέτρεψε τη χώρα σε ένα Κολοσσαίο και πέταξε μέσα ανθρώπους και υπολήψεις».

Νωρίτερα, ο δημοσιογράφος στην απολογία του υποστήριξε ότι «η δημοσιοποίηση ενός ονόματος και η σχέση με την τράπεζα δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Οι συναλλαγές με τις τράπεζες είναι δημόσιες και όταν τις κάνουμε δεν φοράμε κουκούλα».

Για τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι «είναι ένα ντοκουμέντο που απέδειξε και την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, ενώ επάνω του στηρίχτηκαν εκβιασμοί. Δύο Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος, ρώτησαν τον κ. Βενιζέλο, τι ακριβώς έκανε πριν τις εκλογές με το στικάκι και δεν πήραν απάντηση. Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό. Η λίστα είναι ένα κοινωνικό, πολιτικό και πάρα πολύ σοβαρό θέμα» τόνισε.

Ο Κώστας Βαξεβάνης υποστήριξε επίσης ότι δεν είναι υπεύθυνος για την ενοχοποίηση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη λίστα.

Οσο για την αναφορά στη λίστα ότι όσοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτή είναι βουτηγμένοι στην παρανομία ο δημοσιογράφος είπε ότι «δεν την έχω πει εγώ, την έχει πει η Λαγκάρντ, η Μέρκελ, ο Βενιζέλος, ο Καπελέρης». 

Πηγή: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4764438