Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

"Πλήρεις" οι φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας !

Με έγγραφό τους προς το υπουργείο Δικαιοσύνης οι διευθυντές των δύο φυλακών, γνωστοποιούν ότι δεν έχουν χώρο για άλλους κρατούμενους και κλείνουν τις πόρτες των φυλακών που διευθύνουν!

Μετά την εξέλιξη αυτή, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα τόσο στα Αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας, όσο και της Χαλκίδας, όπως, επίσης, και στο Μεταγωγών, καθώς θα στοιβάζονται κατά εκατοντάδες οι κρατούμενοι σε αυτά. Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και σε πολλά δικαστήρια της χώρας, καθώς δεν θα γίνονται μεταγωγές των κρατουμένων υποδίκων και καταδίκων. 

Χαρακτηριστικό της τραγικότητας της κατάστασης που επικρατεί στις δύο αυτές φυλακές είναι ότι ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού σε σχετικό έγγραφό του υπογραμμίζει: «Σας αναφέρουμε προς ενημέρωσή σας ότι από σήμερα 27 Ιανουαρίου 2012 αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους, λόγω ασφυκτικής υπερπλήρωσης του καταστήματός μας, η δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατουμένους».

Ο αριθμός των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας ανέρχεται σήμερα στους 12.703, ενώ η χωρητικότητα όλων των καταστημάτων κράτησης είναι 9.300 άτομα.

Επίσης, στις φυλακές Κορυδαλλού ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται στις 2.320, ενώ  η χωρητικότητά τους έχει προβλεφθεί για 800 άτομα.

Πηγή :  http://www.lawnet.gr/news/plireis-oi-fulakes-korudallou-kai-xalkidas---25475.html