Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κάθειρξη οκτώ ετών στον Παύλο Ψωμιάδη της ΑΣΠΙΣ

Ένοχος για κακούργημα κρίθηκε ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης για την πλαστή εγγυητική επιταγή των 500 εκατ. ευρώ που προσκόμισε το 2009 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα έδρας, κήρυξε ένοχο τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ομίλου καθώς και τον φυγόδικο συνεργάτη του, Ανδρέα Λοΐζο για την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Στο κατηγορητήριο, που είχε συνταχθεί σε βάρος τους περιλαμβάνονταν και τα αδικήματα της απάτης και της χρήσης πλαστού εγγράφου.

Η υπόθεση αφορά εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ που προσκόμισε ο Παύλος Ψωμιάδης στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης με σκοπό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να συνεχιστεί η λειτουργία της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και να μην προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 203 εκατομμυρίων ευρώ, που του είχε ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα.

Στον Ανδρέα Λοΐζο το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών. Σε κανέναν από τους δύο κατηγορουμένους δεν δόθηκε αναστολή στην έκτιση της ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Ψωμιάδης είναι ήδη κρατούμενος και σε εξέλιξη είναι η δίκη του για την υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ CAPITAL.