Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ασφυκτική η κατάσταση στα καταστήματα κράτησης! Παταγώδης αποτυχία του ν. 4043/2012 για την αποσυμφόρηση των φυλακών ή εξάντληση της αυστηρότητας εκ μέρους των δικαστικών αρχών;

Ασφυκτική τυγχάνει η κατάσταση στα περισσότερα καταστήματα κράτησης της χώρας. Ο αριθμός των κρατουμένων που φιλοξενούν έχει υπερβεί τον προβλεπόμενο, καθιστώντας απάνθρωπες τις συνθήκες κράτησης των υπόδικων και κατάδικων.

Ενδεικτικά:
- από τον Απρίλιο του 2012 προσωρινά κρατούμενοι φυλάσσονται στη Γ.Α.Δ.Α. ελλείψει χωρητικότητας στο ΚΚ Κορυδαλλού,

- στο ΚΚ Χαλκίδας “η κατάσταση είναι τραγική. Η φυλακή κινδυνεύει να εκραγεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά της.. οι κρατούμενοι δεν χωράνε πουθενά παρά μόνο στις τουαλέτες”. Η δυναμικότητα των Φυλακών Χαλκίδας είναι για 112 κρατούμενους, ενώ αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε πλέον των 260.

- Στο ΚΚ Λάρισας αδυνατούν να παραλάβουν κρατούμενους για οποιαδήποτε αιτία “εκτός επαναμεταγωγών και Αλβανών κρατουμένων (περί τους 20), λόγω υπερπλήρωσης και του αδιαχώρητου που επικρατεί”. Η δυναμικότητα της Φυλακής αυτής ανέρχεται σε 940 κρατουμένους. 
 
Για το πλήρες άρθρο, κάντε κλικ στον εξής σύνδεσμο :  http://www.ethemis.gr/asfiktiki-ekriktiki-i-katastasi-sta-katastimata-kratisis/

Πηγή : www.ethemis.gr