Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αναβλήθηκε η δίκη του Παύλου Ψωμιάδη για τις 25 Νοεμβρίου 2011

Αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη με κατηγορούμενο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της "Ασπίς Πρόνοια" Παύλο Ψωμιάδη, ο οποίος κρατείται προσωρινά από τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Συγκατηγορούμενος του Παύλου Ψωμιάδη είναι ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου, Α. Λοΐζος, στο πρόσωπο του οποίου αναβλήθηκε σήμερα η δίκη. Το δικαστήριο δέχθηκε τη θέση της υπεράσπισης για μη νόμιμη κλήτευσή του, ωστόσο και η πλευρά του Ψωμιάδη είχε αίτημα αναβολής για λόγους υγείας του κρατούμενου επιχειρηματία. 

Η δίκη είχε προσδιοριστεί αρχικά για την περασμένη Παρασκευή 24.6.2011 και είχε διακοπεί (και όχι αναβληθεί) για σήμερα, καθώς η υπεράσπιση του κ. Ψωμιάδη είχε επικαλεστεί πρόβλημα υγείας του κατηγορούμενου επιχειρηματία, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος, ενώ και η δικηγόρος που εκπροσωπεί το ελληνικό δημόσιο δήλωσε ότι δεν είχε χρόνο, προκειμένου να προετοιμαστεί για την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς της ανατέθηκε (η υπόθεση) λίγο πριν τη δικάσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Η υπόθεση αφορά κατάθεση πλαστής εγγυητικής επιταγής ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ στην επιτροπή εποπτείας ιδιωτικής ασφάλισης.